Yumurtalı Pırasa
Yumurtalı pırasa, bu yazıda sizlere, pırasa sevmeyenlerin bile severek yiyebileceği yumurtalı pırasa tarifini paylaşacağım. Bu yumurtalı pırasayı, normal hayatında pırasa sevmeyen çocuklar için özellikle de kahvaltıda, içinde pırasa olduğunu söylemeden rahatlıkla yedirebilirsiniz. Ben iki tarif yazdım. İkinci tarif ilkine göre biraz daha kolay bir tarif.
Birinin yapılışı biraz daha kolay. Siz hangisini isterseniz onu seçip yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Yumurtalı Pırasa Kavurması Malzemeleri- 3-4 adet pırasa
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Çok az tereyağı (Çorba kaşığının 4/1'i kadar)
- Tuz
- Baharat (Damak zevkinize göre istediğiniz baharatı kullanabilirsiniz)
- 4 adet yumurta
- 1-2 yemek kaşığı su
Yumurtalı Pırasa Kavurması Nasıl Yapılır?
Bir tavaya soğanlar ince ince doğranır. Üzerine zeytinyağı ile tereyağı koyularak kavrulur. Soğanlar kavrulunca üzerine, biber salçası ile domates salçası eklenir ve karıştırılarak pişirmeye devam edilir. Daha sonra su eklenir ve karıştırma işlemine devam edilir. Önceden yıkayıp, ince ince doğranmış olan ıspanaklar da ilave edilir ve ara ara karıştırılarak kavrulur. Ispanaklar pişince üzerine tuz ve tercihe göre baharatlar katılarak karıştırılır. Son olarak yumurtalar ilave edilir ve tavanın üzerine kapak kapatılır. Yumurtalar da piştikten sonra ılık olarak servis edilir.
Yumurtalı Pırasa Malzemeleri- 1 bağ pırasa
- 3 yumurta
- 1 kuru soğan
- Yarım çay bardağından az sıvıyağ
- Karabiber
- Kırmızı yaprak biber
Yumurtalı Pırasa Nasıl Yapılır?
Soğanları ince ince doğradıktan sonra bir tavanın içinde sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur ve üzerine halka şeklinde doğranmış pırasalar ilave edilir. Pırasaların pişmesine yakın, tavaya baharatlar da eklenir ve karıştırarak pişirilir. Son olarak bir kap içinde önceden çırpılmış yumurtalar da tavaya eklenir ve kısık ateşte hafif karıştırarak pişirilir. Yumurtalar piştikten sonra ocaktan alınır ve sıcak servis edilir.
19.01.2024 04:58:05
Yumurtalı Pırasa ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|