Pirinçli pırasa yemeği, pırasa yemeği yapılmaya başlanırken öncelikle kuru soğan soyulur yıkanır ve küp-küp doğranır ve derin bir tencereye alınır. Soğanlar hafif kızartılır. Bu sırada havuçlar yıkanır yemeklik doğranır ve onlar da tencereye alınır ve kızartılır üzerine bir yemek kaşığı salça eklenir ve iyice kavrulur. Salça kavrulurken pırasalar yıkanır ve ince dilimler halinde doğranır, doğranan pırasalar da tencereye alınır kavurma işlemi devam ederken bir su bardağı pirinç yıkanır ve suyu süzülüp tencereye alınır ve bu sırada ayrı bir kapta bir litre kadar su kaynatılır. Kaynayan su tencereye ilave edilir ve kaynamaya bırakılır ara sıra karıştırılarak pişip pişmediği kontrol edilir. İçerisindeki en sert sebze havuç olduğu için havuçlar pişmiş ise yemek hazır demektir yaklaşık kırk dakika kadar bir süre de hazır olur. Pişince yarım saat kadar dinlendirilir ve limon eşliğinde servis edilir.