Pırasa Kavurması
Pırasa kavurması, Kışın en sevdiğimiz yemeklerden biri haline gelen pırasa yemeğini artık sofranızdan eksik etmeyeceksiniz. Kahvaltı sofralarımızda baharat ve dereotuyla servis ettiğimizde tadı damağımızda kalacaktır.
Pırasa Kavurması Malzemeleri- 3-5 pırasa
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber, pul biber baharatlar isteğine göre isteğin tüm baharatları katabilirsin damak zevkine kalmış.
- 4 yumurta
- 2 yemek kaşığı su
Pırasa kavurma nasıl yapılır?
Başlıyoruz yapmaya öncelikle soğanlarımızı kabuklarını soyup küp-küp güzelce doğruyoruz ardından zeytinyağını ve tereyağı koyup soğanları iyice kavuruyoruz. Üzerine domates salçasını biberi ve istediğin diğer baharatları ekliyoruz ve kavuruyoruz. Ardından pırasaları güzelce temizleyip ince ince doğrayıp tencereye ekliyoruz. Hafif kısı ateşte karıştırarak kavuruyoruz ve 4 yumurtayı güzelce kırarak sarını dağıtmadan pırasanın üzerine kırıp tuzunu iyice ayarlayıp tencerenin ağzını kapatıp pişirmeye bırakın.
Pırasa kavurması piştikten sonra yumurtaları dağıtmadan ılık bir şekilde servis tabağına koyup afiyetle yiyiniz.
19.01.2024 00:28:56
Pırasa Kavurması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|