Yemeğin yapımına soğan ve sarımsakları soyup küçük küçük doğramak ile başlıyoruz doğradığımız soğan ve sarımsağı yemeği yapacağımız tencereye alıp ocağa koyuyoruz ve üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı ekliyoruz.
Soğan ve sarımsak kavrulurken havucu yıkayıp halka şeklinde doğruyoruz ve onları da tencereye alıyoruz ve kavuruyoruz iyice kavrulunca bir kaşık salça ekliyoruz ve karıştırıyoruz salça kavrulunca kuşbaşı doğranmış eti ekleyip on dakika kadar kavuruyoruz bu sırada pirinçleri yıkayıp süzüyoruz ve pırasaları yıkayıp doğruyoruz. Et suyunu salıp tekrar çekince pırasa ve pirinci ekliyoruz ve üzerine üç su bardağı kadar kaynar su ilave ediyoruz. Etler pişene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Pişince yarım saat dinlendirip servis ediyoruz.