{ "title": "Zeytinyağlı Pırasa", "image": "https://www.pirasa.gen.tr/images/zeytinyagli-pirasa.jpg", "date": "19.01.2024 17:54:01", "author": "Nagihan Öztürk", "article": [ { "article": "
Zeytinyağlı Pırasa, sarımsak soğan bitki türlerinden gelen bir sebze çeşididir. Zeytin yağlı pırasa yemeği oldukça lezzetli besin değer yüksek ucuz ve sağlık açısında oldukça faydalı bir yemektedir. Pırasada birçok kalori ve besin değeri vardır. Bunlar demir, potasyum, kalsiyum minerali ve oldukça yüksek oranda lif bulunur. 100 gram pırasada; 25 kalori, 1,8 gram protein, 4.6 gram karbonhidrat, 1.3 gram lif, 278 miligram potasyum, 15 miligram C vitamini, 60 miligram kalsiyum, 2 miligram demir gibi birçok mineral bulunur.

Zeytinyağlı Pırasa Malzemeleri (4 Kişilik)
Zeytinyağlı Pırasa Nasıl Yapılır?

İlk olarak pırasaları temiz bir şekilde yıkayın. Pırasaların yeşil kısımlarını keserek atın. Yuvarlak bir şekilde 3 santim kalınlığında enine doğru doğrayın. Daha sonra kuru soğanı yemeklik olarak ince doğrayın. Tencerenin içine zeytinyağını ve soğanı ilave ederek kavurmaya başlayın. Soğanların rengi pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra Halka doğranmış havucu ilave edin ve onunla da 2-3 dakika kavurun daha sonra kabukları soyulmuş küp doğranmış domatesleri ekleyin. Orta ateşte domateslerde suyunu çekene kadar kavurduktan sonra Ayıklanmış ve yıkanmış pirinçleri ilave edin 2-3 dakika da onu kavurun ve ardında pırasaları şekeri ve tuzu ekleyin birkaç defa da pırasaları karıştırdıktan sonra bütün malzemelerin üstünü kapatacak şekilde sıcak su ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı yaklaşık 20-30 dakika pişirin. Pişmeye yakın yarım limon suyunu ilave edin. Ocaktan indirdikten sonra istediğiniz şekilde sunum yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }