{ "title": "Yufkalı Pırasa Böreği", "image": "https://www.pirasa.gen.tr/images/yufkali-pirasa-boregi.jpg", "date": "19.01.2024 18:52:38", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Yufkalı pırasa böreği, elde açma böreği yapamayan ya da buna vakti olmayanlar için mükemmel bir börek tarifidir. Üstelik pırasanın lezzetinden ve faydalarından da en güzel şekilde yararlanabilirsiniz. Pırasa börek malzemesi olarak da çok güzel uyum sağlıyor. İç harcı pırasa kavrularak hazırlandığından, çok lezzetli oluyor. Eğer konuklarınız gelecekse, sabah kahvaltısına börek yapmak istiyorsanız bunu tercih edebilirsiniz. Dilerseniz yufkalı pırasa böreğini birlikte yapalım.

Yufkalı pırasa böreği için gerekli malzemeler
Pırasalı iç harç malzemeleri
Yufkalı pırasa böreği nasıl yapılır?

İlk olarak böreğin iç harcını hazırlamaya başlıyoruz. Pırasaları ayıklayarak güzelce yıkıyoruz. Daha sonra ince bir şekilde doğruyoruz. Bunları tavanın içine koyduğumuz zeytinyağında biraz kavurarak öldürüyoruz. Ardından tuzunu ve karabiberini ilave ediyor, ocağın altını kapatıyoruz. Pırasa kavurması biraz ılındığında içine az tuzlu beyaz peynir, rendelenmiş kaşar peynirini ya da tulum lorunu ilave ederek karıştırıyoruz. En son olarak yumurtaları kırarak harcın içine karıştırıyoruz.

İç harcımızı hazırladık. Şimdi yufkalarımızı tezgâhın üzerine alalım. Yuvarlak bir fırın tepsisinin içini yağlayalım. Bir kâsenin içinde sütü ve sıvı yağı karıştıralım. Bunu yufkaların arasında süreceğiz. Önce yufkanın birini tepsiye yayalım. Üzerine sütlü yağ karışımından sürelim. Bunu 3 adet yufkaya uygulayalım. Böylece böreğin ortasına geldik. Buraya hazırladığımız pırasalı harcı döşeyelim. Yine üzerine kalan 3 tane yufkayı aralarını yağlayarak yerleştirelim. Kalan sütlü yağ karışımının içine yumurta sarısını koyarak çırpalım. Önce tepsideki yufkalı pırasa böreğini kareler şeklinde keselim. Bunun üzerine çırptığımız yumurtalı karışımı sürelim.

Bu arada 200 derecede ısıttığımız fırın hazırsa, tepsideki böreği fırına atabiliriz. Üzeri nar gibi kızaran kadar fırında tutalım. Daha sonra ılık olarak yufkalı pırasa böreğini konuklarımıza çayla birlikte ikram edebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }