{ "title": "Terbiyeli Pırasa", "image": "https://www.pirasa.gen.tr/images/terbiyeli-pirasa-3666.jpg", "date": "22.01.2024 00:28:27", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Terbiyeli Pırasa, pırasa hemen herkes tarafından sevilerek tüketilen ve sağlık açısından oldukça faydalı olan sebzelerden birisidir. Özellikle limon suyu ile hafif bir ekşilik katılarak pişirilen pırasayı isterseniz terbiyeli olarak da pişirebilirsiniz. Ayrıca pırasayı kıymalı, zeytinyağlı, terbiyeli ve sadece limon suyu ilave edilerek kendi damak zevkinize göre istediğiniz gibi pişirebilirsiniz. Hatta pırasanın böreği de oldukça lezzetli bir hamur işi çeşidi olmaktadır. Genellikle bazı kimseler pırasa yemeğinden pek hoşlanmaz özellikle de çocuklar, ancak lif, vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin bir besin kaynağı olan pırasa mutlaka tüketilmesi gereken bir sebzedir. En az haftada bir defa terbiyeli pırasa yemeği ya da börek ya da çorba olarak yapabilirsiniz. Yapımı oldukça basit olan terbiyeli pırasa yemeğini akşam yemeklerinde sofranızda yer açmayı unutmayın. Eğer ilk defa terbiyeli pırasa yemeğini deneyeceksiniz, tarifi sırası ile uyguladığınızda mükemmel lezzeti ile bu yemeği pişirebilirsiniz.

Terbiyeli Pırasa İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Terbiyesi için
Terbiyeli Pırasa Nasıl Yapılır?

İlk önce pırasaları ayıklayıp temizledikten sonra bol su ile iyice yıkayalım. Ardından 2 cm eninde olacak şekilde pırasaları doğrayalım. Bu arada havucu da halka şeklinde doğrayın ve kuru soğanın kabuklarını soyup yemeklik olacak şekilde küp gibi doğrayın. Pırasayı pişireceğiniz tencerenin içerisine sıvı yağı ekleyelim ve üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave ettikten sonra birkaç dakika kadar soteleyin. Daha sonra dana kıymayı ilave edin ve suyunu bırakıp çekinceye kadar iyice kavurun. Kıyma kavrulunca domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkıncaya kadar bir iki dakika kavurun. Önceden halka olarak doğranmış havucu da ilave edip karıştırın. En son pırasayı ekleyip şöyle bir karıştırın ve sıcak suyunu ilave edin. Pırasanın suyu kaynadıktan sonra ocağın altını kısık ateşe ayarlayalım ve yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirelim. Pırasa pişince terbiyesini hazırlamak için yumurta sarısı ile limonun suyunu iyice çırpalım, bir miktar pırasa yemeğinin suyundan içine karıp karıştırdıktan sonra yavaş bir şekilde yemeğin içerisine ilave edin. Terbiyeyi ekledikten sonra terbiyeli pırasa yemeğini iki üç dakika tıkırdattıktan sonra ocağın altını kapatalım. Ardından terbiyeli pırasayı servis tabağına alalım ve sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

" } ] }