{ "title": "Sulu Pırasa Yemeği", "image": "https://www.pirasa.gen.tr/images/sulu-pirasa-yemegi-2526.jpg", "date": "19.01.2024 05:49:47", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Sulu pırasa yemeği; kış sofralarımızın baş tacıdır. Fakat bazı kimseler pırasa yemeğini pek de tercih etmezler. Ben de eskiden hiç sevmezdim Hatta zeytinyağlısını hiç yiyemezdim. Artık yemeye alıştım Ben pırasa yemeğini kıymalı ve pirinçli olarak yapıyorum. Bu şekilde çocuklar da suyuna ekmek batırarak pırasa yeme alışkanlığını kazandılar. Eğer sizin evde de pek tercih edilmeyen bir yemekse bu şekilde pişirerek hem kendiniz hem de evdekiler daha kolay tüketebilirsiniz. Çünkü pırasa çok faydalıdır ve bu faydadan istifade edilmesi gerekmektedir. Bu tarifi denemenizi tavsiye ediyorum. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Sulu pırasa yemeği için gerekli malzemeler
Sulu Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır?

Pırasaları ayıklayın ve yeşil dallarının uçlarını atın. Kalan kısımlar küçük julyan olarak doğrayın. Ayrıca havuçları da ince ince doğrayın. Derin bir kaba sıvı yağı koyun ve üzerine kıyma, havuç ile pırasaları ekleyin ve kısık ateşte biraz ölmesini sağlayın. Üzerine salça ile tuzu ilave edin ve hafif kavurun. Salçayı çok yakmadan üzerine sıcak suyu ve zeytinyağını da ekleyerek yemeği kısık ateşte pişirin. Sulu pırasa yemeğini ocaktan indirmeden önce üzerine yıkanmış pirinci ilave edin ve pirinçler pişene kadar kaynatmaya devam edin. Yemeğin piştiğine emin olduğunuzda yemeğin suyunu da arzu ettiğiniz şekilde ayarlamayı ihmal etmeyin. Pirinç su çekecektir. Pişen sulu pırasa yemeği ocaktan indirin ve soğumasını bekleyin. Servis yaparken yanında limon ikram etmeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun.

Not: Yemeğin içerisinde pırasanın yeşil kısımları çok güzel olmadığından ben çoğunu ayırıyorum ve bu kısımları haşhaşlı bükme yapımında ya da yufka böreğinde biraz daha pırasa ilave ederek kullanmayı tercih ediyorum.
" } ] }