{ "title": "Salçalı Pırasa Yemeği", "image": "https://www.pirasa.gen.tr/images/salcali-pirasa-yemegi-1403.jpg", "date": "20.01.2024 00:18:08", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Salçalı pırasa yemeği, Eğer çocuklarınızda iştah ile alakalı sıkıtı var ise salçalı pırasa yemeği inanılmaz iştah açıcı bir yemektir. Ayrıca lif içeren bir sebze olması nedeni ile kabızlık sorunu olanlar ve sindirim ile alakalı problemleri olanlar için birebirdir. Özellikle kış sebzesi olan pırasa kış aylarında bağışıklık sisteminizi güçlendirerek doğal bir antioksidan özelliği taşır. Arnavut göçmenleri pırasa ile alakalı en az 10 çeşit yemek yapmaktadırlar. Bu yüzden pırasanın faydalarından son derece faydalanabilmektedirler. Pırasanın zeytinyağlısını deneyenlerin pek çoğu hoşnut kalmayabilirler fakat sıcak sıcak ekşi ekşi bir pırasa yemeğine çoğu kişi hayır diyemez bu zamana kadar pırasaya karşı bir ön yargınız var ise bir de böyle deneyin derim pişman olmazsınız.

Salçalı pırasa yemeği için gereken malzemeler
Salçalı pırasa yemeği nasıl yapılır?

Öncelikle pırasaların üst katmanlarını alarak temizleyelim ve kök kısımlarını çıkaralım. Pırasanın en üst katmanında çamur ve zararlı bakteriler olabilir. Daha sonra güzelce yıkayarak minik daireler halinde doğrayalım. Yemeklik kuru soğanı küp-küp doğrayarak derin bir tencere içine alalım. Sıvıyağı da ilave edelim ardından küp-küp doğranmış havuçları da ekleyip 3-4 dakika kadar soğan ve havuç karışımını soteleyelim. Bu aşamada domates salçasını da ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım ve peşi sıra kabuğu soyulup minik doğranmış domatesleri de ekleyip domateslerin ölmesini sağlayalım. Şimdi artık minik doğranmış pırasaları ekleme zamanı geldi. Pırasaları da ekleyip 2-3 dakika kadar soteledikten sonra damak tadımıza göre tuzunu ve pırasaların üzerine çıkacak kadar suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Bu şekilde kısık ateşte 15 dakika kadar pişen pırasalara kalın bulgur ve sıkılmış limon suyunu ilave edebiliriz. Tencerenin kapağını kapayıp kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Pırasalar yumuşadığı zaman pişmiş demektir.

Afiyet olsun.
" } ] }