{ "title": "Portakallı Pırasa", "image": "https://www.pirasa.gen.tr/images/portakalli-pirasa.jpg", "date": "21.01.2024 09:27:42", "author": "Zelal Güvenç", "article": [ { "article": "Portakallı Pırasa, Çok fazla tercih edilmese de antibiyotik görevi ve bağırsak sistemlerinin çalışmasına katkı sağlayan pırasa, portakal ile daha lezzetli bir tat olarak, sofralarınızda yerini alarak vücutlarımıza daha fazla besin değeri ile girecektir.

Portakallı Pırasa İçin Gerekli Malzemeleri
Portakallı Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır?

Üç adet soyulmuş yara yerleri alınmış, baş kısımları kesilmiş havuçlar çok fazla ince olmayacak şekilde doğranır ve tencere içerisine bırakılır. Tencere içerisindeki havuçlar üzerine yarım çay bardağı içerisinde hazır bekletilen zeytinyağı gezdirilir. Daha sonra ince ince kıyılmış pırasalar, havuçların üzerine ilave edilir.

Soteleme işlemi esnasında pırasaların şekillerini kaybetmemesi için metal kaşık yerine tahta kaşık kullanılmalıdır. En iyi yöntem ise tencereyi sallayarak karıştırmaktır. Bu şekilde pırasalar ezilmemiş, diriliğini korumuş olur. Soteleme işlemi bittikten sonra, hazırlanmış sıkacak ve üç portakal ile işlem devam eder. Portakallar sıkacak yardımı ile sıkıldıktan sonra, suyu tencereye ilave edilir. Birkaç kere tahta kaşık desteği ile karıştırıldıktan sonra yıkanmış olarak hazır bulunan yarım çay bardağı pirinç ilave edilir. Karıştırmadan önce iki çay kaşığı toz şeker de tencere içerisinde yerini alır. Daha sonra bir yemek kaşığı tuz tencereye konulur, ancak tuzdan rahatsız olanlar tuz miktarını isteklerine göre azaltabilirler.

Orta ateşte pişmeye başlayan yemeği karıştırmak için yine en uygun olan tencere sallama yöntemi kullanılır. Bu sayede pırasalar dağılmamış ve dinçliğini korumuş olur. Yenmeye başlandığında dinç olarak ağza gelip, daha sonra ezilmesi lezzetine lezzet katacaktır. Pırasalar ve pirinçler iyice pişene kadar ocak kapatılmaz, piştikten sonra yemek ya sıcak bir şekilde ya da soğumasını bekleyerek soğuk bir şekilde servis yapılır. Tatlı bir tat kazanmasını isterseniz yemeğe bir adet taze sıkılmış mandalina suyu da ilave edilebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }