{ "title": "Pırasa Yemeği", "image": "https://www.pirasa.gen.tr/images/pirasa-yemegi.jpg", "date": "21.01.2024 03:17:09", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "
Pırasa yemeği, kışın soğuk günlerinde vücut direncini artırmak için herkesin bol bol tüketmesi gereken çok faydalı bir yemektir. İnsan sağlığı için sebze tüketmek çok önemlidir. Pırasa insan vücudunun ihtiyaç duyduğu bütün vitamin ve mineralleri tek başına bünyesinde barındırır. Sizlerde bu tarifle sevdiklerinize çok lezzetli bir pırasa yemeği hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Pırasa Yemeği Malzemeleri
Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır?

Öncelikle pırasaların dış kabuklarını soyup, ayıklıyoruz. Daha sonra, düz bir şekilde değil de yan yan doğruyoruz. Kesim şekli, pırasa pişerken dağılmaması için çok önemlidir. Daha sonra sirkeli suda bir süre bekletip, yıkadıktan sonra fazla suyunu süzmesi için bir süzgecin üzerine çıkarıyoruz.

Yemeği pişireceğimiz tencereyi ocağın üzerine alıyoruz. Sıvı yağı atıp, bir miktar kızardıktan sonra, kıymayı ilave ediyoruz. Kıyma rengi dönünceye kadar kavrulduktan sonra, üzerine ince ince doğradığımız soğanı ilave ediyoruz. Soğanlar diriliğini kaybedince, domatesleri rendeleyip, ilave ediyoruz. Daha sonra salçayı da ekleyip, bir miktar kavuruyoruz. Havuçlar, soyup, ikiye diliyoruz. Yaklaşık yarım santim kalınlığında doğrayıp, tencereye ilave ediyoruz. Havuçları birkaç dakika kavurduktan sonra, pırasaları üzerine ekliyoruz. Fazla karıştırmadan kapağını kapatıp, kısık ateşte yarım saat kadar hiç kapağını açmadan pişiriyoruz. Pırasalar yumuşayıp, pişmeye yakın bir hal almış olacaktır. Pırasayı karıştırıp, tuzunu ve pul biberi ekleyip, kapağını kapatıp, beş dakika daha pişiriyoruz. Daha sonra yıkanmış pirinci ilave edip, 2 bardak sıcak su katıyoruz. Pirinçler pişinceye kadar kaynatıp altını kapatıyoruz. Hazır olan pırasa yemeğini piştikten sonra on dakika dinlendirip, limon eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }