{ "title": "Pırasa Sarması", "image": "https://www.pirasa.gen.tr/images/pirasa-sarmasi-828.jpg", "date": "21.01.2024 06:33:50", "author": "damla şahin", "article": [ { "article": "
Pırasa Sarması: Pırasa mevsiminde yenildiği zaman çok lezzetlidir. Pırasa sarması biraz uğraştırsa bile lezzet ve görüntü açısından çok güzeldir. Yoğurt beraberinde servis edildiğinde doyurucu ve lezzetli olacaktır. Evinizde ara öğün olarak pırasa sarmasını tercih etmekten hiç korkmayın. Pırasa sevmeyen çocuklar için şeklini, iç harcını beğenip yedirebilirsiniz. Üçgen şeklinde pırasa sarması şekil olarak biraz zorlanabilirsiniz. Ama yedikten sonra yaptığınız zorluk göz önüne gelmeyecek. Pırasa her mevsim yetişir. Yaprakları için yetiştirilmektedir. Çiğ olarak da yenilebilir. Besin değerleri yüksek pırasa sarması size kalori açısından da iyi gelecektir.

Pırasa Dolması Malzemeler: 4 tane pırasa.
Pırasa Sarması Nasıl Yapılır?

İlk önce pırasaları 3 parçaya kesip suda haşlayınız. Haşladıktan sonra bir kâseye koyunuz. Kendinize bir tencere alınız. İç harcını hazırlamak için soğanı küçük, küçük doğrayınız ya da rendeleyiniz. Maydanozu ince, ince doğrayınız. Pirinci, baharatları, kıymayı tuzu koyup harcınızı hazırlayınız. Haşladığınız pırasanın bir yaprağını alın içine iç harcını çok dolmayacak şekilde koyunuz. Üçgen şekilde başlayın her defasında ters hizaya doğru katlayın. Muska şekilde olacak. Bu şekilde hazırladığınız pırasa sarmasını tencerenin içine üst üste gelecek şekilde diziniz. Tereyağını küçük parçalar haline getirdikten sonra sarmaların üzerine serpin. Üzerine biraz su koyunuz. Bahar eklemek isterseniz. Pul biber, kara biber, tuz üzerine ekleyiniz. Ekledikten sonra pırasa sarmasının altını kısık ateşte 40 dakika pişiriniz. Kaynadıktan sonra ocaktan alın. Biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }