{ "title": "Pırasa Kızartması", "image": "https://www.pirasa.gen.tr/images/pirasa-kizartmasi.jpg", "date": "21.01.2024 13:51:54", "author": "Yeter Aydoğan", "article": [ { "article": "Pırasa kızarması, kış yemeklerinden biridir. Bu sebzeden yapılan yemek birçok insanın severek yediği yiyecekler arasındadır. Pırasa kızartması özellikle kış aylarında oldukça faydalı besinler arasındadır. Öyle ki bu sebzenin kış aylarında tüketilmesi sizleri birçok hastalıktan koruyarak rahat bir hayat sürmenizi sağlayacaktır. Bu nedenle kış aylarında bu sebzenin tüketilmesi sizler için ve çocuklarınız için oldukça önemlidir. Üstelik yapılışının kolay olması nedeni ile bu yemek herkesin yapabileceği kolay bir yemek niteliğindedir. Bu yemeğin malzemeleri ise her evde bulunabilen ve oldukça basit malzemelerdir. Bu nedenle sizlerde kolay bir şekilde pırasa kızartmasını yaparak afiyetle ve en sağlıklı şekilde tüketebilirsiniz. Şimdi bu lezzetli yiyeceğin yapımında kullanılacak malzemelere bakalım.

Pırasa Kızartması Malzemeleri
Pırasa kızartması nasıl yapılır?

Bu işleme geçmeden önce pırasayı temiz bir şekilde yıkayalım ve üzerindeki tozlardan arınmasını sağlayalım. Bu işlemi iyi bir şekilde yaptıktan sonra pırasaları bir tahta üzerinde küçük küçük doğrayalım. Doğrama işlemi sırasında pırasalar halka şeklinde kalacaktır. Pırasanın tuzu çok sevmesi nedeni ile üzerine bolca tuz atarak elinizle yoğurun. Böylece pırasanın tuzu tam olarak içine çekmesini sağlayabilirsiniz.

Bu işlemlerden sonra doğrayıp tuzla karıştırdığımız pırasa üzerine yumurtayı kırarak üzerine isteğe bağlı olarak biberleri ekleyiniz. Damak zevkinize göre acı ya da daha tatlı yapabilirsiniz. İşte bu aşamada isteyenler sarımsağı da ilave edebilir. Bu karışım üzerine elimizdeki tüm unu ekleyerek tekrar karıştırmaya devam edin. Artık tarifin yarısına geldik.

Şimdi teflon bir tava içerisine yağınızı koyarak yağı biraz kızdırın. Orta ateşi kullanmanızı tavsiye ederim ve artık bu karışımı yağ içerisine ekleyin ve iyice kızartın. Kızarma işlemi sırasında tava içerisine düz olmasına dikkat edin birbirine yapışacaktır. Biraz böylece piştikten sonra bu kızarmayı tencerenin kapağından yardım alarak ters çevirin ve üzerinin de tam olarak pişmesini sağlayın. Tam olarak piştiğinden emin olduktan sonra istediğiniz şekilde dilimleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz. İsteğinize göre tabak içerisinde dekor vererek masalarınızda güzel bir görüntü sağlayabilirsiniz.

Pırasa kızarması özellikle çocukların yemesi gereken besinler arasındadır. Bağışıklık sistemine olan etkisi ile çocuklarınızın hastalıklardan korunmasını sağlayabilirsiniz. Bu besin vücudun ihtiyacı olan birçok vitamin ve minerali içerisinde barındırmaktadır.
" } ] }