{ "title": "Oktay Usta Zeytinyağlı Pırasa", "image": "https://www.pirasa.gen.tr/images/oktay-usta-zeytinyagli-pirasa.jpg", "date": "19.01.2024 17:27:31", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Oktay Usta Zeytinyağlı Pırasa, Pırasa günümüzde genellikle yaprakları tüketilen ve faydalı bitkilerimizin başında gelen hemen hemen her evde yapılmakta olan yemek çeşidi de olmaktadır. Hemen hemen her mevsimde yetişebilen pırasa çiğ ve pişirilerek tüketilebilmektedir. Özellikle diyet programlarında sık tavsiye edilen yemeklerden biri olmaktadır zeytinyağlı pırasa. Pırasanın başlangıçta kısa bir sapı olmaktadır, ancak çiçek açtığında genişler ve dallanır ve karahindibalara benzeyen birçok çiçek başı çıkmaktadır, ancak daha kısa olarak çıkmaktadır. Zeytinyağlı pırasanın vücuda oldukça faydaları vardır. Örneğin kan damarları dizilimi için koruma sağlar, hipertansiyon riskinin azaltılmasını sağlar, böbrekleri, bağırsakları ve mideyi çalıştırır ve zayıflamada bire bir ilaç gibidir. Ayrıca vücudu ve kanı temizler astım, egzama, romatizma ve damar sertliğine karşı faydalı olmaktadır.