{ "title": "Kerevizli Pırasa Yemeği", "image": "https://www.pirasa.gen.tr/images/kerevizli-pirasa-yemegi.jpg", "date": "22.01.2024 00:48:44", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Kerevizli pırasa yemeği, bazı insanlar tarafından çok sevilerek yenilen fakat bazı insanlar tarafından da hiç sevilmeyen bir yemektir. Bu aslında sebze seven ve sebze sevmeyen insanlara göre değişiklikler göstermektedir. Ege yöresine ait pırasa yemeği günümüzde ülkemizin her bölgesinde oldukça sevilen ve çok fazla tüketilen yemekler arasındadır. Öyle ki limonun bu yemeğin lezzetini iki katına çıkarması nedeni ile bu yemek en çok limonla birlikte yenilmektedir. Ekşi bir tadı olan bu yemek kış aylarının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Annelerimizin yaptığı bu yemek lezzet olarak oldukça güzeldir. Sulu bir salataya benzeyen görüntüsünün altında oldukça mükemmel bir lezzet yatmaktadır. Üstelik yapılışının kolay olması ise bizleri kendisine çekmektedir. Yani eli bıçak tutmasını bile herkes bu tarifimizi okuyarak kerevizli pırasa yemeği çok kolay bir şekilde yapabilir. Bunun için tek yapmanız gereken bazı küçük ve bulunması kolay malzemeleri mutfağınızda hazır etmektir. Ayrıca bu yemeği yaparken hijyen kurallarına özen göstermeniz sizler için çok daha iyi olacaktır. Bu nedenle yıkanması gereken malzemeleri önceden yıkayınız. Ayrıca malzemelerde söyleyeceğimiz tuz, sarımsak gibi maddelerin miktarı ile oynayabilirsiniz. Bu sizin kararınıza kalmıştır.

Kerevizli Pırasa Yemeği malzemeleri
Kerevizli Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır?

Kerevizli pırasa yemeği, yapılış açısından oldukça kolaydır. Öncelikle yapmanız gereken derin bir tencere içerisine malzemelerde bahsettiğimiz kadar zeytinyağını koyarak ateşe verin. Ocağın orta gözü yeterli olacaktır.

Daha sonra ise soğanı ve sarımsakları istediğiniz oranda ayarlayarak normal yemeklik büyüklüklerde doğrayarak yağ içerisine atın. Birkaç dakika boyunca kızgın yağ içerisinde sık sık karıştırarak yanmasını önleyin ve iyice kavurun.

Diğer bir işlem ise bu karışım içerisine salçayı eklemektir. Kavurduğunuz soğan ve sarımsak içerisine karıştırarak salçayı ekleyin ve karıştırıp ezerek salçanın dağılmasını sağlayın.

Salçayı soğanlarla birlikte kavrulurken sizlerde küp şeklinde kerevizleri, pırasalar ve havuçları doğrayın, Doğradığınız bu sebzeleri yağ içerisine ekleyerek biraz daha kavurun. Bu kavurma işlemi sırasında sık sık karıştırmaya özen göstermelisiniz.

Son olarak bir bardak sıcak suyu bu karışım içerisine ekleyerek ardından isteğinize göre tuzunuzu atın ve karıştırarak pişirmeye devam edin. Bir süre sonra sebzeler yumuşayacaktır. İsteğinize göre su miktarını arttırabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }