{ "title": "Havuçlu Pırasa Çorbası", "image": "https://www.pirasa.gen.tr/images/havuclu-pirasa-corbasi-8341.jpg", "date": "19.01.2024 11:29:21", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Havuçlu Pırasa Çorbası; Kış sebzelerinin vazgeçilmezi olan havuç ve pırasanın birlikte pişirilmesi adeta bir gelenek haline gelmiştir. Tam bir vitamin deposu olan havuç ve pırasayı, börek, pilav ve çeşitli yemeklerde kullanmak mümkündür. Ben sağlık açısından son derece faydalı bulduğum havuç ve pırasa çorbası tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Özellikle nezle ve grip olduğunuzda, bu çorbaya limon ilave edip içerek, hastalığınızı, daha kolay bir şekilde atlatabilirsiniz.

Havuçlu Pırasa Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
Havuçlu Pırasa Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk olarak havuç ve pırasayı temiz bir şekilde yıkayıp, soyup yemeklik küp-küp doğruyoruz. Bir çorba tenceresinin içine zeytinyağını koyup ısıttıktan sonra, salçayı kavuruyoruz. Kavrulan salçaya havuç ve pırasayı da ekledim biraz çevirdikten sonra bulguru ekliyoruz. Daha sonra üzerini geçecek kadar su koyup, pul biber, tuz ve kemik suyunu da ekliyoruz. Pırasalar ve havuç tam olarak pişene kadar çorbamızı kaynatıyoruz. Bir rondo yardımı ile tam yok olmayacak şekilde çekiyoruz. Daha sonra çorbamız hazır haldedir. Birkaç damla limon sıkarak tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }