{ "title": "Fırında Pırasa", "image": "https://www.pirasa.gen.tr/images/firinda-pirasa(1).jpg", "date": "21.01.2024 13:13:38", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Fırında pırasa, genellikle tencere yemeklerinde görmeye alışkın olduğunuz pırasayı fırında pişirmeyi denemelisiniz. Biliyorsunuz fırında pişen her yemek daha lezzetli oluyor. Pırasa her yaştan kişinin tüketmesi gereken bir kış sebzesidir. Ancak pek çok kişi bunu yemez ya da severek yemez. Pırasayı daha zevkli hale getirmek için, vereceğimiz tarifte olduğu gibi fırında pişirmeyi denemelisiniz. Bu lezzetli yemeği birlikte hazırlamaya başlayabiliriz. Kolay gelsin.

Fırında pırasa için gerekli malzemeler
Fırında pırasa nasıl yapılır?

İlk olarak ince bulguru içinde yarım çay bardağı kaynar su koyduğunuz kâsede ağzı kapalı olarak kabartın. Başka bir yerde tencereye sıvı yağ koyarak rendelenmiş havuç ve ince doğranmış yeşil biberi kavurmaya başlayın. Bunu kenara alarak biraz soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra içerisine unu, yumurtaları, kabaran ince bulguru, beyaz peyniri, kabartma tozunu ve gerekiyorsa tuzu ilave ederek malzemeleri iyice karıştırın. Bunu yaptığınız sırada pırasaları ince doğrayarak, kavurmuş olun. Bunun biraz ılınması gerekir. Çünkü harcın içine ilave edildiğinde yumurtaların erkenden pişmesine neden olabilir.

Şimdi fırınınızı 190 dereceye ayarlayarak ısınmasını sağlayın. Fırın tepsisinin içine yağlı kâğıt serip ya da yağlayıp hazırladığınız pırasalı karışımı tepsiye yayın. Üzerine arzu ederseniz biraz susam dökebilirsiniz. Kızmış olan fırına pırasayı koyun. Üzeri nar gibi kızarıncaya kadar fırında kalsın. Daha sonra fırından alarak, dilimleyin. Bunları servis tabağına alın ve sevdiklerinize ikram edin. Peynirli olması nedeniyle içeriğinde proteinde bulunduğundan, son derece sağlıklı bir yemek olacaktır. Şimdiden yapmayı düşünenlere ya da yapanlara afiyet olsun diyoruz.
" } ] }