{ "title": "Fırında Pırasa Mücveri", "image": "https://www.pirasa.gen.tr/images/firinda-pirasa-mucveri-4188.jpg", "date": "19.01.2024 03:59:35", "author": "emine mutlu", "article": [ { "article": "
Fırında pırasa mücveri, Pırasa mücverinde havuç ile pırasa birlikte kullanılırsa mücvere ayrı bir lezzet katar. Çünkü pırasa ile havuç ikiz kardeş gibidir. Fırında pırasa mücveri oldukça basit bir tarif olup yağ barındırmadığı için en az kalorili mücverlerden biridir. Pırasa mücveri dilimleyip üzerine sarımsaklı yoğurt koyduğunuzdafarklı bir lezzet meydana getirir. Tarifi yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli şey pırasaların üzerine tuz ekleyerek güzelce ovmanız gerekir. Çünkü pırasanın acısı mücvere hoş bir tat vermemektedir. Pırasayı ovduktan sonra suyunu iyice sıkıp acısından ayırmalıyız. Küçük kek kalıbında ya da geniş bir fırın kabında yapabilirsiniz. Ayrıca yuvarlak bezeler şeklinde de fırın kabına döşeyerek pişirebilirsiniz.

Fırında pırasalı mücver için malzemeler
Fırında pırasalı mücver nasıl yapılır?

Çocuklar genellikle sebze yemeğini çok sevmemektedir. Örneğin pırasa, ıspanak, kabak, semizotu gibi sebzeler, çocukların yiyebileceği tarzda yiyecekler olmadığı için pek tercih edilmezler. Çocuklara mücverin yanında yoğurt ile verildiğindesebzeli mücverleri sevebilir. Pırasaları yıkayın ve ince halka oluşturacak şekilde doğrayın. Tavanın içerisine sıvı yağ koyarak üzerine pırasaları ekleyin. Güzel bir şekilde soteleyin. Soteleme yaparken fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın. Patatesin ve havucun kabuklarını soyun. Daha sonra derin bir kapta patates ve soğanı rendenin iri yeri ile rendelemeye başlayın. Tavada sotelediğiniz pırasaları da rendelediğiniz malzemelerin içine koyarak harmanlayın. Maydanoz ve dereotunu ayıklayarak incecik bir şekilde doğrayın ve harmanladığınız malzemelerin içerisinde ekleyin. Unu, baharatları ve yumurtaları da bu karışımın üzerineilave ederek harmanlamaya devam edin. Hazırladığınız karışımı küçük bir borcama, kek kalıbına ya da büyük borcama bezeler halinde döşeyebilirsiniz. Döşemeden önce mutlaka tepsinizi yağlamanız ve tepsiyi unlamanız gerekir. Bu şekilde mücver tepsiye yapışmayacaktır. Hazır olan borcamı fırının içerisine güzelce yerleştirin. Fırında pırasalı mücverin üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra tezgâhta 5-10 dakika kadar bekletin. Daha sonra mücverinizi dilimleyerek ya da kare şeklinde keserek tabaklara alın. Mücverinizi ister sade olarak ister sarımsaklı yoğurtla isterseniz de sade yoğurtla servis yapabilirsiniz. Genellikle sarımsaklı yoğurtla daha güzel olmaktadır.

Afiyet olsun.
" } ] }