{ "title": "Fırında Pırasa Böreği", "image": "https://www.pirasa.gen.tr/images/firinda-pirasa-boregi-5433.jpg", "date": "20.01.2024 01:55:30", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Fırında pırasa böreği; oldukça sağlıklı bir börektir. Pırasalı börek sayesinde sebze de tüketilmiş oluyor. Pırasalı böreği yıllar önce arkadaşımda yediğimde ilk başta beğenmemiştim ama yıllar sonra kardeşimden aldığım tarifle yaptığımda daha lezzetli buldum. Eğer pırasa sebzesini seviyorsanız bu börek tarifini çok beğeneceğinize eminim. Ben artık ıspanaklı börek yerine iç harcı olarak pırasayı tercih ediyorum. Bana hazırlaması ve yıkaması da daha kolay geliyor. Umarım fırında pırasa böreği tarifini beğenirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Fırında pırasa böreği için gerekli malzemeler
İç malzemesi için
Fırında Pırasa Böreği Üzeri için
Fırında Pırasa Böreği Nasıl Yapılır?

Fırında pırasa böreğinin yapımına öncelikle iç malzemesinden başlayalım Bunun için pırasaları dikine olacak şekilde 2'ye bölün ve ince kıyın. Havuçları da rendenin kalın tarafı ile rendeleyerek bir tavaya boşaltın. Üzerine 1 çorba kaşığı sıvı yağ dökerek kısık ateşte iyice soteleyin. Tuz ve baharatları da ekleyin ve harcın altını kapatın. Soğuması için bekleyin ve soğuduğunda üzerine beyaz peyniri rendeleyin.

Tereyağını eritin ve üzerine sıvı yağı ilave ederek ocağı kapatın. Yağın üzerine ılık suyu da dökün. Tezgâhın üzerine yufkayı serin ve üzerine fırça yardımıyla yağı iyice sürün. Üzerine ikinci yufkayı serin ve bu yufkayı da aynı şekilde yağlayın. Daha sonra üst üste gelmeyecek şekilde uçlarının birleştirerek katlayın ve bu kısmı da yağlayın. Diğer kısmı aynı şekilde katlayarak kare haline getirin. Katlanan yufkayı 4 eşit kareye bölün ve ortalarına iç malzemeden koyarak zarf şeklinde katlayın. Yağlanmış tepsiye ters çevirerek dizin. Tüm yufkalar bitince üzerine yumurta sarısı sürün ve susam ile çörek otu dökerek süsleyin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. Fırında pırasa böreği hazır. Pişen böreğin üzerini kapatmadan soğumasını bekleyin. Üzerini örterseniz pırasa yufkaların çabuk yumuşamasını sağlar ve böreğiniz çıtır olmaz. Ayrıca arzu ederseniz böreğin yanında evdeki kahvaltılık sosları da kullanabilirsiniz. Ilık olarak servis yapmanızı tavsiye ederim. Şimdiden herkese afiyet olsun.
" } ] }