{ "title": "Fırında Patatesli Pırasa", "image": "https://www.pirasa.gen.tr/images/firinda-patatesli-pirasa-7902.jpg", "date": "20.01.2024 12:32:19", "author": "Bekir İLBAĞI", "article": [ { "article": "Fırında Patatesli Pırasa, Patates herhalde dünyanın her yerinde günlük tüketilen bir gıdadır. Üretimi kolay olan ve ekonomik tat olan patates, tek başına yemekleriyle, içerisine girdiği bütün yemekleri de lezzetli bir gıda maddesidir. Kış sebzesi olan pırasanın da birçok yemeği vardır. Pırasada patates gibi birçok yemek ve böreğin unsuru olmuştur. İkisiyle birlikte bir yemek olması da mümkündür. Fırında yapılacak yemeğin tarifi:

Fırında patatesli pırasa malzemeler
Fırında Patatesli Pırasa Nasıl Yapılır?

Pırasaları ince ince doğrayarak, tencere bir taşım kaynatarak haşlayınız. Dileyen pırasayı haşlama yerine, iki yemek kaşığı sıvı yağ ile bir tavada pırasaları biraz soteleyebilir. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyarak rendeleyiniz. Bir kap içerisine patatesleri ve pırasaları koyunuz. Karma kabına rendelenmiş kaşarları, tuzu, biberleri, yumurtayı, zeytinyağını koyup, iyice harmanlanana kadar yoğurunuz. Orta boy bir borcam tepsiyi hafif yağlayarak hazırladığınız karışımı hafif bastırarak döşeyiniz. Üstüne çörek otunu serpeleyerek atınız. Dileyen susam da atabilir. Tepsiyi, 200 derece fırında 45 dakika kadar pişiriniz. Yemeği fırından çıkarınca içini çekmesi için biraz dinlendirip keserek servis ediniz. Sıcak dilimlemeye kalkarsanız kesim yerlerinin hamur olmasına neden olursunuz. Malzemeler çoğaltılırsa fırın tepsisine ince olmayacak şekilde yayılırsa malzemenin içinin hamur olması önlenir.

Hazırlanan fırında patatesli pırasanın 4 porsiyon olduğunu düşünülürse, bir porsiyonun kalori değeri:345 kkal'dir.
" } ] }