{ "title": "Etli Pırasa Yemeği", "image": "https://www.pirasa.gen.tr/images/etli-pirasa-yemegi.jpg", "date": "21.01.2024 01:35:22", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Etli pırasa yemeği, pırasa oldukça faydalı olan sebzelerden biridir ve birçok yemeği yapılır çorbası yemeği sarması böreği olmak üzere hemen her yemekte kullanılır. Oldukça da lezzetli ve besin değeri yüksektir.

Etli pırasa yemeği için gerekli malzemeler
Etli pırasa yemeği nasıl yapılır?

Yemeğin yapımına soğan ve sarımsakları soyup küçük küçük doğramak ile başlıyoruz doğradığımız soğan ve sarımsağı yemeği yapacağımız tencereye alıp ocağa koyuyoruz ve üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı ekliyoruz. Soğan ve sarımsak kavrulurken havucu yıkayıp halka şeklinde doğruyoruz ve onları da tencereye alıyoruz ve kavuruyoruz iyice kavrulunca bir kaşık salça ekliyoruz ve karıştırıyoruz salça kavrulunca kuşbaşı doğranmış eti ekleyip on dakika kadar kavuruyoruz bu sırada pirinçleri yıkayıp süzüyoruz ve pırasaları yıkayıp doğruyoruz. Et suyunu salıp tekrar çekince pırasa ve pirinci ekliyoruz ve üzerine üç su bardağı kadar kaynar su ilave ediyoruz. Etler pişene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Pişince yarım saat dinlendirip servis ediyoruz.
" } ] }