{ "title": "Ekşili Pırasa Yemeği", "image": "https://www.pirasa.gen.tr/images/eksili-pirasa-yemegi-7608.jpg", "date": "19.01.2024 05:51:07", "author": "Zelal Güvenç", "article": [ { "article": "
Ekşili Pırasa Yemeği, Bağırsakların çalışmasına olan yardımlarıyla bilinen aynı zamanda soğangil ailesinden olan antibiyotik göreviyle bilinen pırasa limon ile sofralarınızda.

Ekşili Pırasa Yemeği Malzemeleri
Ekşili Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır?

Önce havuçlar tahta doğrama üzerinde ne iri ne de ufak olacak şekilde küp-küp doğranmalıdır. Orta büyüklükteki küp-küp doğranan havuçlar, tencere içerisine konulup hazırlanmış sıvı yağ ile rengi sararana kadar kavrulmalıdır.

Hemen arkasından küçük sos tabaklarına hazırlanıp bırakılmış pul biber, karabiber, salça ve tuz ilave edilir. Kavrulmuş havuç üzerine ilk olarak salça içerisinde eritilmiş pul biber ilave edilir. Salça ve pul biber iyice havuç ile karıştıktan sonra isteğe göre karabiber ilave edilir. Tuz ise hemen arkasından yemekte yerini alır. Havuçların doğrandığı büyüklükte hazırlanmış ve bir süre bekletilmiş pırasalar da son işlem olarak tava içerisine eklenir. İç içe tava içerisinde karıştırdığımız havuçlu pırasa içerisine dört bardak kadar yine isteğe bağlı olacak şekilde su ilave edilir. Susuz sevenler su ilave etmeden sadece sıvı yağ ile kavrulmalıdır.

Pırasaların rengi değişince üzerine bu sefer sıcak su ilave edilir ve eğer ihtiyaç var ise tekrardan tuz ilave edilmelidir. On beş - yirmi dakika kadar pişirilmelidir. Ardından hazırladığımız bir çay bardağı dolusu pirinci ekleyip, pirinçler iyice pişene kadar kaynatılmalıdır. Yemek tamamen hazır olduktan sonra üzerine doğranmış limonlar sıkılmalıdır. Nar ekşisi de kullanılabilmektedir ancak nar ekşisi tatlı bir tat vereceğinden pek tercih edilmemektedir.

Afiyet olsun.
" } ] }