{ "title": "Arnavut Böreği Pırasalı", "image": "https://www.pirasa.gen.tr/images/arnavut-boregi-pirasali.jpg", "date": "19.01.2024 14:20:38", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Arnavut Böreği Pırasalı, olduğunda daha da lezzetli olur. Hamurla uğraşmayı sevenlere bu tarifi öneririz. Sağlıklı bir şeyler yapıp yemek isteyenler pırasalı bu böreği yapabilirler.

Arnavut Böreği Pırasalı Malzemeleri
Arnavut Böreği Pırasalı Nasıl Yapılır?

Böreği yapmaya hamur aşamasından başlayalım. Derin bir kabın içerisine unu eleyelim ve koyalım. Una sirke, yoğurt, tuz ve sıvı yağ koyalım. Soğuk su ilave ederek hamuru kulak memesi kıvamında yoğuralım. Hamur söylenilen kıvama geldiğinde üzerini örtelim ve 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Diğer yanda pırasaları yıkayıp küçük kıyalım. Tavanın içerisine tereyağını koyalım ve yağ eridiği zaman içerisine pırasaları ilave edip iyice kavuralım. Pırasalar kavrulunca içerisine domatesi rendeleyelim ve ilave edelim. Pişmiş olan pırasanın içerisine tuz, karabiber, pul biber ve kimyon koyalım. Bu işlemin ardından içi soğuması için bir kenara alalım. Yeterince dinlenmiş olan hamurdan ceviz büyüklüğünde on beze yapalım. Geriye kalan hamurdan ise daha büyük bezeler yapalım. Küçük bezeleri pasta tabağı genişliğinde açalım ve her katına sıvı yağ sürelim. Bu açılan yufkaları üst üste koyalım. Sonraki büyük bezeleride aynı işleme tabi tutalım. Önceki açmış olduğumuz bezelerin tamamını fırın kabının genişliğinde açalım. Bezelerin tamamını üst üste açmak gerekiyor. Açmış olduğumuz bu yufkaları fırın kabına koyalım ve üzerine iç malzemeyi koyalım. Sonraki hazırlamış olduğumuz büyük bezeleride fırın kabı genişliğinde açıp, böreğin üst katını tamamlayalım. Böreğin en üst kısmına yarım çay bardağı su ve yarım çay bardağı sıvı yağ karışımı hazırlayıp sürelim. Önceden 200 dereceye ulaşmış fırına böreği koyalım ve üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen böreği hamur olmaması için hafif ılıdığı zaman keselim. Arnavut böreği pırasalı seçeneği ile servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }